Kaufland stahuje z prodeje salám s medvídkem, může obsahovat kovový prach! Nekoupili jste ho dětem?
Ilustrační foto
Chomutov

ČR - Státní veterinární správa (dále jen SVS) upozorňuje spotřebitele, že se na český trh dostal balený masný výrobek „Medvídkova mortadela 90 g“, který by mohl obsahovat cizí tělesa – kovový prach.

SVS obdržela informaci prostřednictvím systému rychlého varování RASFF z Německa, kde byl salám vyroben. Do České republiky bylo distribuováno bezmála 700 kilogramů předmětné šarže výrobku. Prodává jej obchodní řetězec Kaufland. V současné době probíhá stahování výrobku z prodeje. Spotřebitelé, kteří doma produkt mají, by jej neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě, kde jej zakoupili.

Německé dozorové orgány případ oznámily na základě stížnosti tamního spotřebitele, který v balení výrobku nalezl kovový prach.

0906salammortadella

Salám Medvídkova mortadella může obsahovat kovový prach. Foto zdroj: Státní veterinární správa

Výrobek směřoval na dvě místa určení v České republice. Půl tuny mířilo do distribučního centra Kauflandu v Říčanech u Prahy a cca 170 kg do obdobného skladu stejného obchodního řetězce v Olomouci. Odsud byl dále distribuován do jednotlivých prodejen řetězce. Inspektoři SVS zachytili v říčanském distribučním centru téměř 200 kg výrobku ještě před tím, než se dostal do jednotlivých prodejen.

V současné době probíhá stahování produktu. Stažená balení budou buď vrácena zpět do Německa nebo neškodně zlikvidována na náklady distributora.

Prohlášení společnosti

„Jakostní předpisy pro všechny dětské klobásové výrobky ze sortimentu Bärchen jsou extrémně přísné. Pravidelně jsou kontrolovány všechny pracovní kroky ve výrobě. Během kontroly jsme zjistili, že u některých produktů Bärchen došlo k možné závadě. V důsledku poruchy stroje bohužel nemůžeme vyloučit, že se do některých výrobků mohlo dostat nepatrné množství kovového prachu.

Samozřejmě jsme to okamžitě nechali zkontrolovat nezávislými odborníky, kteří nám potvrdili, že nehrozí žádné zdravotní riziko. Přesto jsme se rozhodli preventivně stáhnout dotčené produkty z prodeje. Velmi toho litujeme a všem zákazníkům se za způsobené nepříjemnosti omlouváme“.

Zákazníci mohou produkt ve svých obchodech vrátit a kupní cena jim bude navrácena i bez předložení platebního dokladu. Pro dotazy zákazníků je k dispozici emailová adresa dodavatele: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonní číslo: 0800-20 100 22

Zákazníci mohou také využít i bezplatnou telefonní linku společnosti Kaufland: 800 165 894 (pondělí–pátek od 8.00 do 20.00 hodin) nebo emailovou adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Renata Maierl
Úsek firemní komunikace

Identifikace výrobku:

  • Název: Medvídkova mortadela 90 g
  • Datum spotřeby: 5. 7. 2021
  • Výrobce: The Family Butchers Germany GmbH (DE NI 20137 EG) Schillerstraße 2, Neuenkirchen-Vörden, 49434, Germany
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru