Šofér si dal pervitin a vyrazil autem po Chomutově. V centru narazil na policejní hlídku
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 30letého muže z Jirkova, který koncem února řídil v centru Chomutova v ulici Zborovská vozidlo značky Mazda 3 pod vlivem drog.

Podezření z ovlivnění návykovými látkami policisté pojali na základě provedeného orientačního testu, který byl pozitivní. Řidiče tedy zadrželi a následně mu byla odebrána krev. Její toxikologický rozbor potvrdil užití pervitinu. Lustrace v příslušných evidencích navíc ukázala, že dotyčný není držitelem řidičského oprávnění.

"Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, z něhož je muž nyní obviněn, mu soud může vyměřit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru