FOTO: Otevřeno! Nové očkovací centrum v Chomutově zvládne naočkovat až 1000 lidí denně, nahlédněte dovnitř
Nové očkovací centrum v chomutovské nemocnici zvládne naočkovat až 1000 lidí denně. Parkovat v okolí se bude zdarma.. 5x foto zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Pravidelné jednání Krizového štábu se ve středu přesunulo do budovy chomutovské nemocnice.

Po prohlídce zrekonstruovaných prostor, kde se bude od zítřejšího dne očkovat proti Covid-19, se sešli zástupci vedení města i magistrátu, Nemocnice Chomutov, Městské policie a Hasičského záchranného sboru. „Jsem velice rád, že se povedlo během jednoho měsíce připravit prostory v této části nemocnice tak, aby měl Chomutov velkokapacitní očkovací centrum. Od zítřka se bude očkovat v nových prostorách a my pevně věříme, že brzy dorazí i dostatek očkovacích látek,“ na začátek uvedl primátor Chomutova Marek Hrabáč.

Situace na Chomutovsku je stabilní, ale čísla prozatím neklesají. „Aktuálně nám leží v nemocnici stále přes 80 pacientů Covid pozitivní a stále disponujeme čtyřmi covidovými odděleními,“ řekl zástupce místní nemocnice primář Michal Zeman. Obsazenost covidových lůžek v chomutovské nemocnici je stále z 80 - 85%, přičemž pro pacienty, kteří vyžadující intenzivní péči z jiných důvodů než kvůli onemocnění Covid-19 disponuje nemocnice dalšími lůžky.

Od 1. dubna je připraveno ke svému provozu nové očkovací centrum, které má všechny předpoklady pro to, aby zde svojí vakcínu obdrželo až 1000 lidí denně. „Všichni dohromady jsme vyvinuli maximální úsilí pro to, abychom v Chomutově takové očkovací centrum měli. Momentálně už je vše závislé pouze na dodávkách očkovacích látek,“ upřesnil primátor Marek Hrabáč.

V areálu nemocnice, přímo před očkovacím centrem vzniklo dočasné parkoviště pro desítky vozidel. Pro příjezd do areálu nemocnice je potřeba využít vjezd od městského hřbitova. Parkování v areálu nemocnice je momentálně zdarma. Vedení města Chomutova navíc rozhodlo o tom, že také v okolí nemocnice bude od zítřka možné parkovat zcela zdarma a není potřeba uhradit parkovné v parkovacích automatech. Rozhodnutí má ulehčit cestu lidí k očkování.

Další jednání Krizového štábu města Chomutova je plánované na příští středu 7. dubna.

foto

0104centrum3

0104centrum

0104centrum9

0104centrum5

0104centrum2

0104centrum4

0104centrum6

 

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru