V Jirkově začal odchyt přemnožených holubů. Víte, kde lapení ptáci končí?
Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Dnes v Jirkově začal pravidelný odchyt přemnožených holubů. Provádí se pomocí odchytových klecí ve čtyřech vybraných lokalitách a probíhá vždy po dobu dvou měsíců. Odchyt je plánován na zimu, protože v tomto období holubi nemají snadný přístup k přirozené potravě.

Holubi jsou odchytáváni do zasíťovaných klecí se zrním a dostatkem vody a sami do nich nalétávají. Z klecí se každý druhý den odejímají a předávají do záchranných stanic, kde slouží (především pro handicapované dravce) jako přirozená potrava.

Město se tímto způsobem snaží zamezit přenosu a rozšíření nebezpečných nemocí jako jsou například různé plísně, ornitóza, ptačí tuberkulóza či klíšťová encefalitida. Holubi jsou také potencionální přenašeči roztočů a jiných parazitů.

„Přemnožení holubů je soudobou problematikou, kterou může ovlivnit každý občan, a to především svým přístupem ke krmení tohoto divokého druhu ptactva. Tímto žádáme občany, aby holuby nekrmili, protože by tím narušili efektivitu odchytu,“ vzkazuje referentka životního prostředí Barbora Blechová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru