Tisíc lidí v Ústeckém kraji už zemřelo. Přes sedmdesát pacientů tu leží v nemocnicích v těžkém stavu
Vojáci pomáhají v nemocnicích při ošetřování pacientů. Ilustrační foto: Armáda ČR
Chomutov

Ústecký kraj - Ústecký kraj patří nadále mezi nejvíce postihnuté kraje epidemií onemocnění covid-19. Hovoří o tom poslední zpráva epidemiologů, kterou zveřejnilo Ministerstvo zdravotnictví.

„I nadále sledujeme vysoké denní záchyty, zejména v pracovních dnech. V posledních 7 dnech bylo hlášeno 708 případů v průměru, průměr pracovních dnů se blíží hranici 1 000 případů (970). Seniorní skupina tvoří zhruba 21 % podíl (+ 3 %) z celkového počtu diagnostikovaných případů v kraji, což v číselném vyjádření představuje průměrnou denní hodnotu 150 případů,“ stojí v komentáři epidemiologů k aktuální situaci.

Tyto zmíněné vyšší hodnoty nově laboratorně diagnostikových případů signalizují i nadále zhoršenou epidemiologickou situaci, což se následně projevuje i v počtu hospitalizací.

V nemocnicích bylo hospitalizováno 489 pacientů (7.1.) a na jednotkách intenzivní péče je hospitalizováno 81 pacientů. Obě tyto hodnoty jednak patří mezi vyšší ve srovnání s ostatními kraji a také se jedná se o nejvyšší hodnoty v kraji od 13. listopadu.

Co se týká struktury zdravotního stavu hospitalizovaných, převažuje střední klinický stav. V těžkém stavu je hospitalizováno téměř přes 70 pacientů.

Za neděli přibylo dalších 220 prokázaných případů onemocnění. V neděli před týdnem to bylo 413 nemocných. S nemocí covid v Ústeckém kraji zemřelo 1030 lidí. Nyní má nemoc 10 202 lidí, u kterých ji prokázaly testy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru