Umělci, zapojte se do přeměny kraje, vyzývá náměstek ústeckého hejtmana
Foto: Jan Fučík / zdroj: Spojenci pro kraj
Chomutov

Ústecký kraj - Jiří Řehák, náměstek hejtmana Ústeckého kraje, chce zapojit místní umělce, kulturní organizátory a tvůrčí talenty do přeměny uhelného kraje. Začal elektronickým dotazníkem, kterým oslovil místní aktéry v umění a kultuře.

„Všichni mluví o tom, že náš uhelný kraj potřebuje novou tvář. A právě místní tvůrčí patrioti, kteří pomocí umění odspodu mění své obce a města, by se měli na nové image kraje podílet výrazněji než doposud,“ vysvětluje Řehák.

Pomocí elektronického dotazníku chce náměstek pro kulturu, památky a cestovní ruch zmapovat aktuální situaci kultury v kraji a pak společně s respondenty nastavit systém dlouhodobé spolupráce místních kulturních manažerů, umělců a dalších tvůrčích lidí.

„Na Ostravsku a v dalších ex-průmyslových evropských lokalitách se jasně ukázalo, že kreativita má sílu měnit místa k lepšímu. Byla by škoda toho potenciálu v našem kraji nevyužít,“ uzavřel Řehák.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru