Oprava budovy na jirkovském náměstí úspěšně pokračuje. První obyvatele by mohla přivítat už v příštím roce
Foto zdroj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Nejdražší z investičních akcí, které město zařadilo do rozpočtu roku 2021, je pokračování rekonstrukce budovy čp. 1561 u radnice na náměstí.

Celkové náklady na přestavbu objektu činí 61,6 miliónu korun včetně DPH. Rekonstrukce začala v únoru a s jejím ukončením se počítá v létě příštího roku. „Zhruba třetina nákladů byla prostavěna letos, zbylé dvě třetiny budou proinvestovány v nadcházejícím roce,“ doplňuje Martina Cermanová z odboru majetku města a útvaru investic.

Rekonstrukce budovy čp. 1561 na náměstí je hrazena z rozpočtu. Jedná se o zděděný projekt, který současné vedení radnice nechalo architektonicky upravit a zlevnit. Dům, jenž tu stál, byl už léta v nevyhovujícím stavu a mění se na moderní objekt občanské vybavenosti. Po rekonstrukci v něm bude sedm bytů, počítá se tu se zařízením občerstvovacího typu, s různými provozovnami a vrátí se do něj pobočka Komerční banky.

V plánu pro příští rok je též rekonstrukce komunikací a parkovacích stání v ulicích SNP, Mládežnická a Školní. Vysoutěžená cena na tuto akci je lehce přes 20 miliónů korun včetně DPH. I tady byla přibližně třetina nákladů prostavěna letos a zbytek se proinvestuje v nadcházejícím roce. Také tuto akci, která začala v srpnu a má skončit v červenci 2021, hradí městský rozpočet.

„Stav silnic, parkovišť a chodníků v této lokalitě nebyl dobrý. Byl tady i nedostatek parkovacích míst, takže v rámci možností přibudou další. Obyvatelé se zde dočkají i lepšího osvětlení a obnovené zeleně,“ vypočítává starostka Darina Kováčová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru