VÝSTRAHA: Řidiče od rána trápí mlha, meteorologové varují před ledovkou
Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj - V pondělí přes naše území přejde od západu slabá studená fronta, večer pak začne počasí u nás ovlivňovat teplá fronta. Při dešti a teplotách pod nulou se bude tvořit místy slabá ledovka, upozorňuje Český hydrometeorologický ústav.

Meteorologové varují před nebezpečím úrazů při uklouznutí a problémy v dopravě, očekává se zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Je také potřeba počítat s prodloužením doby jízdy.

V noci bude většinou zataženo, ojediněle mrholení, později v noci od západu i místy slabý déšť. Zejména ve středních a vyšších polohách srážky i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +2 až -1 °C, na horách -1 až -4 °C. Slabý jihovýchodní nebo proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, na severovýchodě kraje mírný jihovýchodní 2 až 5 m/s.

Přes den se očekává většinou zataženo, ráno ojediněle slabý déšť, i mrznoucí. Během dne přechodně až oblačno, ojediněle až polojasno. V závěru dne od západu déšť, nad 900 m n. m. i déšť se sněhem. Nejvyšší denní teploty 3 až 6 °C, na horách 0 až +3 °C. Slabý jihovýchodní nebo proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, na severovýchodě kraje mírný jihovýchodní 2 až 5 m/s, bude večer na horách zesilovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru