Ve Velké Británii se objevila nová mutace koronaviru. Lidé vracející se do Česka musí podstoupit karanténu
Ilustrační foto
Chomutov

ČR - Ve Velké Británii, konkrétně na jihu Anglie, se objevila nová mutace koronaviru. Podle expertů se nový kmen může šířit rychleji, neměl by ale vyvolávat těžší případy onemocnění.

S ohledem na riziko spojené s novou mutací viru, která byla prokázána ve Velké Británii, zavádí Ministerstvo zdravotnictví od neděle 20. prosince povinnou domácí karanténu pro všechny osoby, které tam v posledních čtrnácti dnech pobývaly alespoň 24 hodin a nyní se vrací do České republiky.

"5. - 7. den po návratu bude proveden PCR test a bude-li negativní, bude karanténa ukončena. Jinak bude trvat 10 dní. Toto opatření má za cíl zvýšit bezpečnost občanů," uvádí Ministerstvo zdravotnictví na Twitteru.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru