Vínko s bývalým stálo ženu z Kadaně 15 tisíc! Měla ale štěstí v neštěstí
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Na návštěvu bývalého přítele asi nebude v dobrém vzpomínat 69letá žena z Kadaně. Koncem listopadu byl o devět let mladší muž u ní doma s tím, že údajně chtěl, aby ho tam nechala přespat.

Nejprve měli společně popíjet víno a diskutovat, pak ji měl bývalý přítel po hádce fyzicky napadnout. Na místo byli přivoláni policisté a muž odešel. "Po jeho odchodu poškozená zjistila, že jí z peněženky v kabelce zmizela finanční hotovost přes 15 tisíc korun. Podezření padlo právě na jejího bývalého přítele, který jediný byl tou dobou kromě ní v bytě," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Policisté ho ve spolupráci s městskými strážníky vypátrali a o několik minut později ho policejní hlídka zadržela. Policisté u něj našli i odcizenou finanční hotovost, kterou zajistili a později vrátili okradené ženě.

Dalším prohřeškem zmíněného muže je i řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu, jehož se měl dopustit začátkem října na silnici 1/13 poblíž obce Zelená na Chomutovsku. "Dotyčný tudy projížděl ve večerních hodinách a s vozidlem nebezpečně kličkoval. Při policejní kontrole pak vzhledem ke svému stavu nebyl ani na několik pokusů schopen nadýchat do přístroje ke zjištění ovlivnění alkoholem," pokračuje policejní mluvčí.

Podařilo se mu to až na policejním oddělení, kde nadýchal hodnotu téměř 1,8 promile. Vysokou hladinu alkoholu v krvi pak potvrdil i následný rozbor odebraného krevního vzorku.

Koncem listopadu policejní komisař muže obvinil z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a krádeže. "Vzhledem ke spáchání krádeže v době vládou vyhlášeného nouzového stavu může být obviněný odsouzen až k osmiletému odnětí svobody," uzavřela Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru