Mladík (19) havaroval před nájezdem na dálnici. Neměl řidičák, zato ale pořádnou opičku!
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Páteční odpoledne nedopadlo dobře pro 19letého řidiče z Ústí nad Labem. Ten podle policistů řídil osobní vozidlo zn. Ford Focus po silnici druhé třídy od obce Březno směrem na Chomutov.

V místě mimoúrovňové křižovatky s dálnicí D7 však zřejmě kvůli ovlivnění alkoholem nepřizpůsobil rychlost aktuální dopravní situaci a narazil do před ním jedoucího nákladního automobilu značky Ford Tranzit. Jeho řidič zpomaloval, protože měl v úmyslu odbočit a najet na dálnici. V důsledku nárazu došlo ke škodě na vozidlech předběžně odhadnuté na 60 tisíc korun. Viník navíc utrpěl i lehké zranění, s nímž byl hospitalizován v nemocnici.

Po příjezdu na místo policejní hlídka mimo jiné provedla dechové zkoušky, které u mladého řidiče ukázaly hodnoty kolem 2,4 promile alkoholu. Dotyčný současně nebyl schopen předložit řidičský průkaz. V minulosti už totiž pozbyl řidičské oprávnění a po skončení zákazu řízení si nepožádal o vrácení řidičského průkazu.

Následující den si viník nehody převzal od policistů sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za jehož spáchání může soud podle zákona uložit trest odnětí svobody až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru