Nový byznys! Ve stáncích se objevují padělané roušky
Padělky roušek. Foto: Celní správa
Chomutov

ČR - Nová doba přináší nové příležitosti. Ne všechny podnikatelské kroky jsou ale legální. Případem toho jsou i ústní roušky, které objevili celníci na jedné z tržnic v Česku. Jde o padělky světových značek, které parazitují na známém jménu.

Celníci zajistili více než 600 kusů převážně textilního zboží neoprávněně označeného ochrannou známkou zajistili minulý týden.

Ve středu 16. září příslušníci hlídky dohledu nad subjekty z Celního úřadu pro Jihočeský kraj realizovali kontrolní akci v obci Strážný. Při kontrole nalezli a následně zajistili 627 kusů zboží. Mezi zajištěným zbožím převládali textilní a galanterní výrobky, které prodejce nabízel pod značkami Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Gucci, Red Bull a mnoha dalšími. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena částkou přesahující tři miliony korun.

"O tom, že prodejci padělků pružně reagují na aktuální poptávku svědčí i to, že příslušníci hlídky při kontrole nalezli několik desítek textilních roušek nabízených mimo jiné pod značkami Nike, Louis Vuitton, Volkswagen, Audi, Adidas, a Chanel," uvedl mluvčí celníků Emanuel Breicha.

Zajištěného zboží bylo uloženo ve skladech celní správy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru