FOTO: Chomutovští Piráti ukázali nové dresy! Nechybí vzpomínka na zesnulého Buchtelu
Nové dresy značí výročí klubu, vzpomínku na Ondřeje Buchtelu i poděkování Patriotům. 2x foto: Roman Dušek
Chomutov

Chomutov - Vždy během léta se fanoušci Pirátů těší na podobu dresů, která se pro každý ročník měnila. Někdy více, někdy méně. Výjimkou nebude ani ročník 2020/2021, v němž bude seniorský tým hrát krajskou ligu. Jak tedy nové dresy vypadají?

Asi největší novinkou je návrat červené barvy, která se na dresech ve větší míře objevovala v dobách druholigových či ještě dále do historie. Venkovní tmavá sada bude dokonce celá červená. „Vnímáme to jako určitou symboliku, protože červená barva se na dresech výrazněji objevovala i v dobách, kdy na tom klub sportovně nebyl nejlépe. Navíc červené dresy jsou součástí klubové historie a v sezóně oslavíme výročí založení našeho oddílu,“ vysvětluje tiskový mluvčí Libor Kult.

Na dresu nechybí ani další prvky spojené s aktuální sezónou. Jak už bylo zmíněno klub v ní oslaví 75 let od založení, takže ve výstřihu každý na první pohled pozná, že právě tyto dresy jsou spojené se zmíněným výročím. Na přední části dresu lze vidět ještě dva další prvky, které dresům dávají jedinečnost.

1809pirati2

Na hrudi na straně srdce si klub bude po celou sezónu připomínat památku Ondřeje Buchtely, který v Chomutově hrál šest let od léta 2013, mládežnickým výběrům pomohl ke dvěma medailím a pod vrcholky Krušných hor debutoval v Tipsport extralize, v níž dal v pirátských barvách také svůj první gól mezi tuzemskou elitou. „Ondrův odchod nás všechny v klubu zasáhl, jelikož tu strávil podstatnou část kariéry, i proto jsme hledali cestu, jak si jeho odkaz v našem klubu připomenout a jak ještě jednou uctít jeho památku,“ uvádí Libor Kult.

Na dolním lemu pak figuruje logo programu Patriot, který během přestávky mezi dvěma sezónami spojil fanoušky Pirátů, kteří na transparentním účtu nastřádali přes čtyři sta tisíc korun. „Nejen touto cestou chceme poděkovat všem, kteří se do programu Patriot zapojili,“ vzkazuje šéf klubové komunikace. „Věříme, že fanoušci dresy přijmou, i když jsme tentokrát využili jinou barevnou kombinaci, a že si je nakonec oblíbí třeba i díky tomu, že budou postupové,“ uzavírá s úsměvem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru