STALO SE: Muž omdlel v lese při hledání hub. Zůstal tam ležet čtyři dny!
ilustrační foto
Chomutov

Podbořansko - Na letošní návštěvu lesa jen tak nezapomene 62letý muž z Podbořanska. Původní procházka spojená s hledáním hub se totiž nečekaně protáhla.

Muž se do lesa na houby vydal minulou sobotu dopoledne. Do lesa odjel na kole, které si nechal v hájovně a poté pokračoval pěšky. V lese se mu však udělalo nevolno a omdlel. Na místě zůstal ležet čtyři dny bez jakéhokoli jídla a pití. Teprve ve středu ráno nabral dostatek sil, aby se z lesa dostal. Domů ho pak odvezl jeho známý, který ho viděl u zmíněné hájovny.

Mezitím se po ztraceném houbaři začali shánět jeho příbuzní. "Ti kontaktovali policii až v úterý podvečer, protože se původně domnívali, že bratr je u známého. Policisté začali po muži pátrat a ve středu dopoledne jim příbuzní muže sdělili, že dotyčný je už doma. Těžce dehydrovaného jej přivolaná sanitka převezla do nemocnice," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Policisté znovu apelují, aby lidé plánující návštěvu lesa nepřeceňovali své síly a brali v úvahu svůj aktuální zdravotní stav a věk. Zejména aby se do lesa nevydávali bez nabitého mobilního telefonu, který jim může v případě nouze zachránit život.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru