Chomutovan (35) skončil ve vazbě! Několikrát kradl, pak ohrožoval svou matku i s vnučkou
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Minulý týden skončil ve vazební věznici 35letý muž z Chomutova. Ten se měl podle zjištění chomutovských policistů od dubna tohoto roku dopustit několika trestných činů.

O prvním z nich, který měl spočívat v krádeži věcí z neuzamčeného osobního vozidla, které jeho majitel na krátkou dobu opustil, jsme psali zde. Tenkrát ho policisté dopadli krátce po činu a zahájili jeho trestní stíhání, které bylo vedeno na svobodě. Ani skutečnost, že byl obviněn z krádeže, ho zřejmě neodradila od dalšího protiprávního jednání.

O pár týdnů později se dotyčný znovu dostal do křížku se zákonem. Ukázalo se, že má mít na svědomí další krádež. K té došlo začátkem června v jedné z prodejen na sídlišti Zahradní v Chomutově. Poškozené tam z otevřené kabelky zmizela peněženka, kterou si do ní uložila po zaplacení nákupu. Při ukládání zakoupeného zboží do tašky pachatel využil její nepozornosti a peněženku s finanční hotovostí, stravenkami a doklady, z kabelky vytáhl. Šetřením bylo zjištěno, že popsané krádeže se měl dopustit opět zmíněný Chomutovan. Poškozené tím měl způsobit škodu přes sedm tisíc korun.

Jen o čtyři dny později se měl stejný muž dopustit dalšího trestného činu. V tomto případě nešlo o krádež. Podle informací policistů měl v dopoledních hodinách přijít do bytu své matky a po chvíli se začít chovat agresivně. Třiapadesátiletá žena zřejmě dostala strach a chtěla z bytu odejít. Syn ji však měl chytit kolem hrudníku a bránit jí tak v opuštění bytu. Přitom měla poškozená v náručí držet půlroční vnučku, takže se nemohla bránit jinak než křikem. Podezřelý pak z bytu utekl. Policisté ho však ještě v ten den vypátrali a zadrželi.

Vyšetřovatel rozšířil jeho trestní stíhání o další krádež a také o trestný čin omezování osobní svobody a podal podnět ke vzetí obviněného do vazby. Tam byl na základě rozhodnutí soudu umístěn minulou středu.

Několikrát soudně trestanému recidivistovi hrozí s ohledem na spáchání jedné z krádeží v době vládou vyhlášeného nouzového stavu až osmiletý trest odnětí svobody.

(MG)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru