OPRAVDU SE STALO: Jirkovan se bez roušky proháněl po prodejně na kole, ochrance pak hrozil nožem
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Do vazební věznice byl ve čtvrtek na základě podnětu vyšetřovatele umístěn 30letý muž z Jirkova.

Ten se v úterý odpoledne vydal do prodejny supermarketu v centru Chomutova bez zakrytých úst a nosu a navíc na jízdním kole. Na tom měl podle svědků jezdit po prodejně. "Když byl pracovníkem ostrahy upozorněn, aby tam nejezdil na kole, a že nemá roušku, svlékl si po sesednutí z kola triko a omotal si ho kolem úst. V brouzdání po prodejně však pokračoval. Do kalhot si o chvíli později měl uschovat aku vrtačku a aku baterii v celkové hodnotě necelých tisíc korun a projít prostorem pokladen bez zaplacení. Odcizené zboží měl nakonec odhodit zpět za pokladnu a vyjít před prodejnu," popisuje podivné mužovo chování mluvčí policistů Miroslava Glogovská.

Když se mu pracovník ostrahy pokoušel zabránit v odchodu, měl na něho dotyčný vytáhnout nůž, přitom mu ústně pohrozit, a poté nasednout na kolo a odjet.

Událost byla telefonicky oznámena policistům, kteří začali okamžitě jednat. "Z kamerových záznamů zajistili fotografie podezřelého, po kterém se rozběhlo pátrání. O několik minut později byl policejní hlídkou na jiném místě v Chomutově spatřen muž odpovídající osobě na fotografii. Policisté u něho při osobní prohlídce nalezli nůž, kterým měl hrozit pracovníkovi ostrahy. Tuto zbraň mu odebrali a podezřelého zadrželi," dodala mluvčí.

Další den vyšetřovatel zahájil trestní stíhání obviněného pro trestné činy vydírání, výtržnictví a krádeže. Protože u tohoto několikrát soudně trestaného recidivisty hrozilo, že by v páchání trestné činnosti pokračoval, podal vyšetřovatel podnět k jeho vzetí do vazby. Státní zástupce se s tímto podnětem ztotožnil a navrhl soudu vazbu. "Obviněný byl pak agresivní dokonce i u soudního jednání, proto musel být zpacifikován za užití donucovacích prostředků," sdělila policistka.

Ve čtvrtek tedy z rozhodnutí soudu putoval do vazební věznice. Pokud ho soud z popsaného jednání uzná vinným, může ho s ohledem na použití zbraně při vydírání poslat za mříže tentokrát až na osm let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru