Incident na sídlišti Březenecká: Muž tam měl s nožem v ruce vyhrožovat ženě, že ji zabije
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Policejní vyšetřovatelka zahájila trestní stíhání 51letého muže, který měl v pátek na sídlišti Březenecká ohrožovat svou kamarádku nožem.

Podle zjištění policistů si Chomutovan měl nejdřív o deset let starší známou pozvat na návštěvu k sobě domů, kde spolu pak popíjeli alkohol. Po nějaké době muže popadl vztek.

"Dotyčnou ženu měl začít ohrožovat nožem doneseným z kuchyně a přitom jí hrozit i zabitím. Vystrašené ženě se však podařilo z bytu utéct na chodbu panelového domu. Na místo pak jeden z obyvatel domu přivolal hlídku Městské policie Chomutov, která následně přivolala i hlídku Policie ČR. Policisté podezřelého zadrželi a umístili do policejní cely," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Zjevně podnapilý muž se s pobytem za mřížemi nechtěl smířit a začal tam tzv. vyvádět. Mimo jiné měl vylézt na mříže a mlátit do bezpečnostní kamery umístěné v cele. Ta byla jeho počínáním poškozena. Škoda je předběžně vyčíslena na dva tisíce korun.

Další den si agresor od komisařky vyslechl obvinění z trestného činu nebezpečné vyhrožování. S ohledem na skutečnost, že při výhružkách měl použít zbraň, mu v případě uznání viny soudem hrozí vyšší trestní sazba. Za mříže by mohl být poslán až na tři roky.

"Kromě trestního stíhání se bude před příslušným správním orgánem zodpovídat ještě z přestupku, který spočívá v poškození kamery v policejní cele," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru