VIDEO: V místě vážné nehody autobusu jsou jiné značky. Může se tam stát další havárie?
Podle jednoho z řidičů je místo nyní nebezpečné. Foto: redakce
Chomutov

Blšany - Řidiči, kteří projíždějí trasou Pšov – Blšany na Žatecku, která leží na hlavní spojnici Most - Žatec - Plzeň, si stěžují na současné dopravní značení. Před křižovatkou je totiž úsek, kudy se projíždí staveništěm kvůli výstavbě produktovodu. Právě tam došlo ke změně dopravního značení. Objevily se zde nové značky a stávající jsou buď odklizené nebo překryté. Na situaci upozornil naší redakci jeden z řidičů, který trasu dobře zná a jezdí tudy téměř denně.

„Normálně je to tam zpomalené na 60 km/hod a u značky křižovatky je dodatková tabulka a na ní schéma křižovatky. Teď jsou tam značky nové s omezením na 50 km/hod, ale to je jen od 7 - 19 hodin,“ řekl řidič Martin Kučera.

Navíc schéma křižovatky je prý vidět na poslední chvíli. Stejně jako značka konec omezení , protože do křižovatky není úplně vidět. Znamená to tedy, že v noci tam může jet řidič, místo původních 60 km v hodině, rychlostí 90 km/hod.

„To místo je velmi nebezpečné, pokud řidič nesundá nohu z plynu. Divím se, že se tam nestala nějaká další nehoda,“ dodal Martin Kučera.

V tomto úseku 9. února havaroval patrový autobus, který vezl šest desítek studentů a 7 dospělých na lyžařský kurz. Psali jsme aktuálně zde. Jeden ze studentů byl tehdy s podezřením na vážné poranění převezen do nemocnice v Motole. Další čtyři zranění byla středně vážná. Ostatní byli zraněni lehce.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=Mo0G60IaVhk

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru