VIDEO: Bezpečně na horách: Policistky rozdávaly návštěvníkům Božího Daru reflexní prvky
Foto: Policie ČR
Chomutov

Karlovarsko - Jako každý rok proběhl na Božím Daru během uplynulého víkendu ve dnech 15. – 16. února 2020 jeden z nejstarších běžeckých závodů na lyžích v Čechách.

Ten se v tomto místě koná již od konce 60. let a letos to byl již 49. ročník. Do horského střediska tak tradičně přiláká spoustu lyžařských závodníků, kterých v letošním roce mělo být kolem 900. Boží Dar je přes zimní sezónu plně vytížené lyžařské středisko, které mimo tuto akci, láká návštěvníky na nespočty běžeckých tratí a sjezdovek.

Z tohoto důvodu a vzhledem k předpokládané vysoké koncentraci osob během tohoto víkendu, bylo policisty z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje provedeno na Božím Daru a v jeho okolí bezpečnostní opatření. Policisté dohlíželi nejen na veřejný pořádek, ale také na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Svojí přítomností se snažili co nejvíce eliminovat nápad majetkové trestné činnosti, jako např. krádeží věcí z motorových vozidel, krádeží samotných motorových vozidel či lyžařského vybavení.

S tímto jim byly nápomocny i policistky z oddělení tisku a prevence, společně s krajskou koordinátorkou BESIPu. Při koordinaci přijíždějících vozidel do obce, ať už na samotné závody či na sjezdovky, rozdávaly policistky řidičům preventivní letáčky. V těch upozorňovaly majitele vozidel, aby v nich nenechávali žádné cenné věci, které by lákali zloděje. Upozornění i další preventivní rady byly na letáčku ve dvojjazyčném provedení, neboť častými návštěvníky jsou i němečtí sousedé.

https://www.youtube.com/watch?v=J87rO951KZc

Vzhledem k proměnlivému horskému počasí, rozdávaly policistky během dne návštěvníkům a lyžařům na sjezdovkách preventivní předměty s reflexními prvky, aby byli za každého počasí dobře vidět. Dětem, ale i dospělým rozdávaly reflexní pásky, přívěšky nebo také reflexní multifunkční nákrčníky.

Nazmar nepřišli ani běžkaři, neboť policisté zde měli k dispozici i policejní čtyřkolku na pásech, se kterou projížděli kolem běžkařských drah a i zde rozdávali lyžařům reflexní předměty, aby byli lépe vidět. Návštěvníci horského střediska preventivní akci přivítali velmi pozitivně. Během celého opatření nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru