Neštěstí o Vánocích: Prskavky zapálily rodinný dům a byt, vyhořela i garáž s auty
Hasiči měli napilno po celé republice. Ilustrační foto: HZS
Chomutov

Ústecký kraj - Během štědrého dne a noci vyjížděly hasičské jednotky v Ústeckém kraji ke čtyřem požárům. Informuje o tom ve středu dopoledne Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje.

První požár byl nahlášen 24. prosince v 16:21 v Kostelci nad Ohří, okres Litoměřice, kde hořela garáž se dvěma zaparkovanými auty. Hasiči nasadili tři vodní proudy. Hořela obě zaparkovaná auta. "Hasiči z garáže vynesli tlakovou lahev a kanystry s naftou, a ochladili je. Požár zlikvidovali v 17:58. Pravděpodobná příčina vzniku požáru byla technická závada na autobaterii v nabíječce. Předběžně odhadnutá škoda 700 tisíc Kč," uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

V 17:49 byl nahlášen požár v Masarykově ulici v Ústí nad Labem, u polikliniky. Hořel vánoční stromeček v bytě. Požár byl uhašen před příjezdem jednotky ručním hasicím přístrojem. "Hasiči dohasili žhnoucí zbytek stromečku a byt odvětrali. Příčinou vzniku požáru byla zapálená prskavka," sdělil Lukáš Marvan.

V 19:24 byl nahlášen požár rodinného domu v Ústí nad Labem – Klíši, v ulici V Přírodě. Hořelo v obýváku propojeném s kuchyní. Hasiči požár zlikvidovali ve 20:14. Příčinou byla nedbalost při zapalování prskavky.

V 5:38 hodin 25. prosince byl nahlášen požár v Obvodové ulici v Ústí nad Labem – Krásném Březně. Hořel závěs a papír. Požár byl uhašen před příjezdem jednotky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru