V městečku Březno u Chomutova začal advent
foto: obec Březno
Chomutov

Březno u Chomutova - Čas adventu a s ním spojených příprav na Vánoce začal v obci Březno 2. prosince. V podvečer se na náměstí postupně scházely skupinky místních občanů i těch přespolních a před 17. hodinou vše vypuklo.

Spirituály a koledy, které si připravila pěvecká skupina SILENTIUM24, potěšily každého, kdo dorazil. Ovšem hlavními aktéry byly opět děti z mateřské a základní školy. Letos naši malí umělci zazpívali koledy. Nechyběl ani stánkový prodej s různorodým zbožím. Převládaly samozřejmě typické vánoční pochutiny. Rodiče s dětmi a učitelky z mateřské, základní školy a školní družiny nabízeli své výrobky, mezi které patřila krásná adventní výzdoba na vánoční stoly.

Prokřehlé posluchače zahřála vydatná polévka, horký vánoční punč a v neposlední řadě i vřelé slovo pana starosty. Po roce byl opět vystaven dřevěný betlém, kam opět přibyly nově dvě sochy. Součástí betléma je i dřevěná zvonička, kde si děti mohly zazvonit na Ježíška. Hříšníci se vyhýbali peklu, které bylo v obležení čertovské moci. Nikdo mu nemohl uniknout, jelikož o jejich hříších vypovídala čertovská váha.

Zároveň nechyběl kvíz k 550. výročí povýšení obce na městečko, za kterou děti obdržely malou odměnu. Velkolepý ohňostroj, dobrá nálada a předvánoční atmosféra daly tušit, že Vánoce přicházejí. Tak šťastné a veselé…

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru