Zabezpečte se! V Otvicích vyslechli užitečné rady policistů, jak snižovat rizika vloupání
Projekt „Zabezpečte se“ byl včera na Chomutovsku představen i občanům, zejména seniorům z obce Otvice, a to v rámci preventivní besedy. Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Za poslední tři týdny řešili policisté v okrese Chomutov již tři případy vloupání do chaty nebo zahradní chatky. Výčet věcí, které poškozeným z chatek měly být odcizeny, je pestrý.

Jednalo se například o set-top-box, gravírovací pero, led televizor, anténní zesilovač, motorovou pilu, ale i finanční hotovost. Celkově tak všem třem majitelům těchto objektů vznikla škoda v předběžné výši téměř 55 tisíc korun. Tentokrát byla větší část škod napáchána odcizením věcí, avšak pachatelé často způsobí vyšší škodu při vnikání do objektů anebo poničením vnitřního zařízení.

V návaznosti na konec chalupářské a zahrádkářské sezóny a s tím související riziko četnějších napadení rekreačních objektů, provádějí policisté častěji preventivní kontroly chatových oblastí. Při nich mimo jiné zjišťují, zda mají majitelé své chaty a zahradní domky řádně zabezpečené, případně zda nedošlo k vloupání.

Snížit riziko návštěvy nezvaného hosta v chatách, chalupách, ale i našich obydlích, však můžeme i my sami, a to zlepšením jejich zabezpečení a dodržováním preventivních opatření.

"Mezi ně patří samozřejmě řádné uzamykání objektů včetně zajištění všech oken, udržování přehledného a prosvětleného prostoru v okolí obydlí či chaty (prostřihávání keřů, elektronické spínače světel před vstupy do objektu vybavené pohybovými čidly apod.), ale také udržování dobrých sousedských vztahů a vzájemná kontrola svých nemovitostí. Zkuste se zamyslet, zda je právě vaše obydlí či rekreační objekt dostatečně zabezpečen. K tomu vám může napomoct projekt „Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

V rámci tohoto projektu, který připravila Policie ČR ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR, byla vyvinuta i mobilní aplikace „Zabezpečte se“, která přináší základní informace a návody pro zabezpečení majetku. Preventivní tipy naleznete i na stránce www.stopvloupani.cz.

Projekt „Zabezpečte se“ byl včera na Chomutovsku představen i občanům, zejména seniorům z obce Otvice, a to v rámci preventivní besedy. Ta byla kromě problematiky osobního bezpečí zaměřena i na zlepšení zabezpečení právě obydlí a rekreačních objektů. Obyvatelé Otvic si vyslechli preventivní doporučení a byli upozorněni na možnost stáhnout si zdarma do mobilního telefonu z App Store či Google Play zmíněnou aplikaci.

(MG)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru