Akce HAD na Chomutovsku: Policisté přistihli podnapilé mladíky a zadrželi dva muže v celostátním pátrání
ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Minulý týden se na Chomutovsku nesl ve znamení akce „HAD“, což je zkratka slov „Hazard, alkohol a děti“.

Jak název opatření napovídá, je zaměřeno zejména na kontrolu dodržování zákazu prodeje alkoholu dětem a zákazu jejich hazardního hraní. Jedná se o celostátní akci Policie ČR ve spolupráci s dalšími subjekty (Úřad vlády ČR, ČOI, celníci, hasiči, městští strážníci, pracovníci oddělení sociálně právní ochrany dětí atd.).

Od pondělí 4. listopadu do neděle 10. listopadu se v rámci našeho okresu do kontrol zapojilo 25 příslušníků Policie ČR, 10 městských strážníků a dalších 6 pracovníků státní správy či samosprávy. Zaměřili se zejména na vytipované restaurace, kluby, diskotéky, večerky apod. Celkem jich navštívili 18 a zkontrolovali 303 osob. "Z tohoto počtu bylo u dvou chlapců mladších osmnácti let zjištěno požití alkoholu, mladíci nadýchali kolem půl promile. Tato informace byla předána k řešení pracovníkům Oddělení sociálně právní ochrany dětí Magistrátu města Chomutov," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Přestupky dvou provozovatelů, kteří dotyčným alkohol prodali, byly vyřešeny uložením pokuty v příkazním řízení. Další dva přestupky provozovatelů spočívaly v porušení zákazu používání tabákových výrobků v restauračních zařízeních a byly rovněž vyřešeny uložením pokut v příkazním řízení. U žádné z kontrolovaných osob nebylo zjištěno požití omamných či psychotropních látek.

Policisté v průběhu akce odhalili dvě osoby v celostátním pátrání. U jednoho z mužů bylo důvodem pátrání nenastoupení k výkonu trestu odnětí svobody. Muži zákona ho tedy eskortovali do věznice. Dalšího muže, na nějž byl vydán příkaz k zatčení, policisté zadrželi a následně předali příslušným orgánům.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru