OBRAZEM: To je pěkný svinčík! Další restaurace na Chomutovsku neprošla kontrolou hygieniků
Provozní hygiena pod barem - výčep. 5x foto: KHS Ústí nad Labem
Chomutov

Vejprty - V pátek 8. listopadu provedli zaměstnanci Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje kontrolu v provozovně Restaurace U Andreje, která sídlí na adrese Vrchlického 50/2 ve Vejprtech. Jedná se o restauraci s výrobou teplých pokrmů a s výčepem.

V průběhu státního zdravotního dozoru bylo zjištěno, že není zásadním způsobem dodržována provozní hygiena ani není prováděna dostatečná pravidelná sanitace v rámci celého provozu, především podlah, stěn, stropů, rovněž chladicích a mrazicích zařízení. "Chladicí a mrazicí zařízení za barem a ve skladu potravin byla znečištěna zbytky potravin, gumy byly znečištěny černou plísní. Rovněž byly zjištěny stavebně technické závady – za barem nebylo k dispozici umyvadlo na mytí rukou s tekoucí teplou vodou.

Na WC pro zaměstnance bylo umyvadlo na mytí rukou v době kontroly poškozené, při spuštění voda protékala na podlahu z odpadní trubice. V prostoru za barem byly silně znečištěné povrchy stěn a pracovních ploch, znečištěná rychlovarná konvice, kabeláž, znečištěné povrchy v prostoru, kde bylo uloženo nádobí, topné těleso pokryté silnou vrstvou prachu, potrhaný a silně znečištěný koberec," stojí ve zprávě krajských hygieniků

Zjištěný stav podle hygieniků nevylučuje možnost kontaminace potravin a připravovaných pokrmů, může dojít k pomnožení mikroorganismů a k tvorbě toxinů a tedy k ohrožení bezpečnosti pokrmů, čímž vzniká riziko ohrožení zdraví strávníků alimentárním onemocněním. Proto byla příkazem na místě nařízena sanitace. Za zjištěné nedostatky byl provozovatelce uložen finanční postih.

foto

1211vejprty2

1211vejrpty1

1211vejprty4

1211vejprty5

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru