Myslel, že mu to projde? Podvodník si půjčil od muže dva miliony. Nesplatil ani korunu a navíc frnknul do USA
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Netradičním způsobem probíhá vyšetřování trestného činu podvodu, z něhož byl koncem října obviněn 55letý muž původem z Chomutova.

Dotyčný si měl před pár lety od tehdy 48letého Chomutovana půjčit finanční hotovost ve výši 2 miliony korun. Tu měl podle vystavené směnky splácet v měsíčních intervalech po částkách 100 tisíc korun. Podle všeho však od počátku neměl v úmyslu půjčené peníze vrátit, neboť neměl dostatečný příjem ani majetek. Navíc měl i další nesplacené závazky.

Tyto skutečnosti však při poskytnutí půjčky věřiteli zatajil a časem se odstěhoval do Spojených států amerických, aniž by z půjčky něco splatil. Tam se ho nyní kriminalistům podařilo ve spolupráci s tamními orgány vyhledat a doručit mu usnesení o zahájení trestního stíhání. Jeho výslech uskutečnil chomutovský vyšetřovatel prostřednictvím videokonferenčního hovoru. Vyšetřování probíhá na svobodě. Obviněný je s ohledem na výši způsobené škody ohrožen trestní sazbou v rozpětí dvě léta až osm let odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru