Zastupitelé Jirkova si prohlédli Kludského maringotku. Město bude dokumentovat její postupnou proměnu
zastupitelé Petr Kaššák, Jaroslav Cingel, Michaela Jindráčková, Šárka Kröhanová, Petr Škuta a Jan Šustr před maringotkou K. Kludského. Foto: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Jirkovská radnice pozvala na čtvrtek 7. listopadu zastupitele města na prohlídku dovezené Kludského maringotky, která je prozatím „zaparkovaná“ ve střeženém areálu Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova.

Salónní vůz slavného cirkusového principála tu čeká na zrestaurování. O maringotku se začaly zajímat televizní štáby a také veřejnost. Občany sem však zatím nelze pustit - z bezpečnostních důvodů a s ohledem na stav letité maringotky.

„Chceme ale pro lidi fotograficky dokumentovat její postupnou proměnu,“ říká starostka Darina Kováčová. Při restaurování salónního vozu hodlá radnice spolupracovat s pražským Národním muzeem. Ideální by podle Kováčové bylo, kdyby muzeum mělo nad renovací maringotky kurátorský dohled.

Tomu ovšem musí předcházet takové kroky jako vypracování restaurátorského průzkumu, stanovení režimu provozu salónního vozu po jeho zrestaurování a také odborné poradenství. „Budeme rádi, když budou na vzhledu maringotky pracovat národní odborníci,“ zdůrazňuje starostka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru