Lidé chtějí pod Základní školou Krátká sportovně - odpočinkovou zónu, ukázalo setkání s architektem
Foto: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - „Princip městského urbanismu spočívá v přirozenosti.“ Takto otevřel ve středu 9. října Ing. arch. Ladislav Komrska veřejné setkání s občany na pozemku pod Základní školou Krátká, které iniciovalo vedení města. Cílem bylo zahájit diskusi ohledně využití tohoto prostranství. A co nového ze setkání vyplynulo?

Setkání se zúčastnilo kolem 60 občanů. Všeobecně převažuje přání vytvořit zde sportovně-odpočinkovou zónu. Jedná se o zcela unikátní centrální prostor v obydlené části města a nebylo by dobré ho znehodnotit komerční zástavbou. Nové hřiště není vyloučeno, městský architekt by zde také doporučil vysázet letitou zeleň, která by rozčlenila prostor např. na sportovní a klidovou zónu.

O řešení volného prostoru pod ZŠ Krátká se bude dále diskutovat, upravovat se bude postupně. Pro obyvatele města bude připraven zmenšený interaktivní plánek pozemku s různými prvky k vystřižení, se kterým budou moci pracovat a vytvořit si tak vlastní návrh využití tohoto prostoru a ten pak sdílet.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru