VIDEO: Trápí nás sucho, staví se nový obchoďák a pozveme vás na výlet
Týdenní souhrn připravil Roman Lukáš.
Chomutov

Ústecký kraj – Roman Lukáš přináší pravidelný týdenní přehled událostí z Ústeckého kraje. Podíváme se na počasí, aktuální události a na závěr přinášíme oblíbený tip na výlet.

Pokud chcete vidět zpravodajství mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo. Už máme skoro tři tisícovky odběratelů.

https://www.youtube.com/watch?v=Tmxk9DSNMOA

Úřady zakazují odebírat vodu z potoků a řek

Projevy sucha se i nadále prohlubují ve všech oblastech Česka. Zasahují už tři čtvrtiny území republiky. A města a obce začínají zakazovat čerpání vody z potoků a řek. Naposledy tak učinil Litvínov a Žatec, už předtím například Ústí nad Labem či Louny. Omezení platí až do konce října. Déšť z lokálních bouřek přitom situaci nezlepšuje. Vlivem sucha je zasažena i vegetace, usychají břízy, javory a z jehličnanů nejvíce borovice. Píšeme blíže zde.

Čtyřpruh bude kompletní

Snad do konce letošního roku bude hotová stavba mimoúrovňové křižovatky u Komořan. Po jejím dokončení bude silnice mezi Chomutovem, Mostem a Bílinou kompletně čtyřpruhová. Jde o náročnou stavbu. Buduje se od roku 2017 a komplikuje ji zejména to, že se na jejím místě dříve těžilo uhlí. Detailnější zprávu přinášíme na tomto odkazu.

Dočesná má hotový program

Největší slavnosti piva a chmele jsou tu za měsíc! A žatecké divadlo, které Dočesnou 6. a 7. září pořádá, zveřejnilo kompletní program. Zahraje třeba Vladimír Mišík, Janek Ledecký, Slza, Mňága a Žďorp či Monkey Business. Točit se bude pivo od 52 pivovarů a doprovodný program v podobě pouťových atrakcí už asi ani nemusíme připomínat. Vstupné se platit nebude. Program najdete zde.

V kraji roste nový obchod s nábytkem

U nákupního parku nad HyperAlbertem na okraji Mostu vzniká nová velká prodejna nábytku a bytových doplňků Möbelix. V patnáct metrů vysoké budově najdete po otevření prodejnu a příjímací sklad v přízemí, o patro výše se nachází podle plánů prodejna, ve třetím podlaží bude sklad a nad ním kanceláře. Stavba by měla být dokončena do podzimu. O nových možnostech nakupování více zde.

Řádili, teď budou platit

Opilým vandalům v Mostě hrozí přímo obří pokuta. Dvojice mladíků cestou z hospody porazila veškeré přenosné dopravní značky u rozestavěné křižovatky. Lidé je hned nahlásili strážníkům, kteří je brzy vypátrali v mosteckých ulicích. Protože jsou značky důležitým bezpečnostním prvkem v dopravě, přestupcům lze ve správním řízení uložit pokutu až do výše 300 tisíc korun. Proč tolik? Dozvíte se zde.

Tip na výlet

Kam vyrazit o víkendu? Taková procházka po chomutovském zooparku určitě nezklame. Jedná se rozlohou o naši největší zoo, takže pohybu budete mít určitě dostatek. Uvidíte tam na jedenáct stovek zvířat od 160 živočišných druhů. V pohodě tam můžete strávit celý den. Otevřeno je denně po celý rok, teď v sezoně od 9 do 18 hodin, ale zůstat v areálu můžete vlastně až do setmění.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru