Úřadu se nelíbí soutěž na nákup desítek autobusů, dopravní společnost podává proti rozhodnutí jeho předsedy žalobu
V kraji jezdí typicky zelené linkové autobusy. Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj - Dopravní společnost Ústeckého kraje (DSÚK) dnes podává ke Krajskému soudu v Brně správní žalobu proti rozhodnutím předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ze dne 19. července letošního roku. Tato rozhodnutí považuje DSÚK za nezákonná, nespravedlivá a nesouhlasí s nimi. Úřadu se nelíbí soutěž kraje na pořízení 161 nových autobusů.

Z původně desítek různorodých námitek stěžovatele společnosti SOR Libchavy a čtyř výhrad prvostupňového orgánu nakonec zůstala jako důvod pro zrušení rámcové smlouvy jedna jediná, minimální objem palivové nádrže. Výrobci autobusů včetně stěžovatele ovšem tento požadavek bez problémů splňují, proto jím nemohl být nikdo znevýhodněn, či dokonce diskriminován.

Náměstek pro dopravu Jaroslav Komínek k podání žaloby říká: „Věřím, že soud posoudí celou záležitost objektivně a zabrání ohrožení dopravní obslužnosti Ústeckého kraje. To, že Úřad pro ochranu hospodářské soutěže odůvodnil drastický zásah do již uzavřených smluv tím, že v zadávacím řízení byl stanoven naprosto banální požadavek na kapacitu palivové nádrže v hodnotě několika jednotek tisíc korun, který reálně každé vozidlo v dané velikostní kategorii splňuje a který žádným způsobem neomezuje hospodářskou soutěž, považuje Dopravní společnost Ústeckého kraje i já osobně za nezákonný postup, který hraničí se zneužitím pravomocí úřadu.“

Dopravní společnost Ústeckého kraje vypsala soutěž na pořízení 161 autobusů pro zajištění výkonů v rámci dopravní obslužnosti Ústeckého kraje v loňském roce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru