Výkup bytů v Chomutově funguje spolehlivě, město chce získat další
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Od května tohoto roku začalo město Chomutov s výkupem bytů od široké veřejnosti, snaží se tím rozšířit vlastní bytový fond v lokalitách, které svým jednáním dusí spekulanti a obchodníci s chudobou.

Chomutov je vůbec prvním městem, které takto postupuje. Úspěšný výkup prvních čtyř bytů ukazuje, že zvolený model funguje. „Prozatím jsme vyčerpali zhruba třetinu z celkových prostředků, takže bychom do konce roku rádi získali alespoň dalších osm bytů, které bychom mohli dále využít k pronájmu,“ sdělil náměstek primátora Milan Märc.

Město pro tyto účely zřídilo samostatný web www.vykupbytuchomutov.cz, kde se lidé dozvědí základní informace a podmínky, které musejí pro výkup své nemovitosti splňovat.

„Podání nabídky přes webové stránky bylo jednoduché a srozumitelné. Následná spolupráce s odpovědnými úředníky byla velmi dobrá, stejně jako s pracovníky odboru majetku města, kteří po schválení zastupitelstvem připravovali kupní smlouvu. S jednáním i postupem všech zapojených jsem byla moc spokojená a překvapilo mě, jak rychle vše probíhalo,“ prozradila Lenka Uhlíková, která jako jedna z prvních prodala svůj byt městu.

Do konce tohoto roku chce město vykoupit ještě minimálně osm dalších bytů, na které má prostředky z evropských zdrojů. V dalších letech chce hledat finanční zdroje, které by umožnily ve výkupu bytů pokračovat. „Pokud se ukáže, že výkup bytů a následný dohled města nad chováním nájemníků, pomáhá ozdravit problémové lokality, budeme určitě hledat cesty jak ve výkupu pokračovat i v následujících letech,” řekl náměstek primátora David Dinda.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru