Společnost Nexen Tire otevře nový závod za 23 miliard korun. Bude to velká sláva!
Továrna je největší v zóně Triangle. Jejího otevření se zúčastní i generální ředitel společnosti Travis Kang. Foto: Nexen Tire
Chomutov

Žatec – Společnost Nexen Tire, patřící mezi přední světové výrobce pneumatik, uspořádá slavnostní otevření své nové továrny v Žatci. Nexen Tire při ní oslaví dokončení významného výrobního centra i další růst na evropském trhu.

Do Žatce přijede k příležitosti otevření závodu náměstek ministra průmyslu a obchodu Petr Očko a také čelní představitelé Nexenu včetně generálního ředitele Travise Kanga a předsedy představenstva Byung-Joong Kanga. Otevření proběhne 28. srpna se sloganem „nová vlna pro budoucnost“ a oslaví novou éru globálního rozvoje společnosti i posílení partnerství mezi Jižní Koreou a Českou republikou.

Závod Nexen Tire Europe se nachází v průmyslové zóně Triangle nedaleko Žatce a rozprostírá se na ploše 650 000 čtverečních metrů. Do její výstavby investovala společnost zhruba 23 miliard korun. Továrna je již v provozu a už v dubnu 2019 vyexpedovala první vyrobenou pneumatiku.

Otevření žatecké továrny znamená pro Nexen Tire zkompletování sítě čtyř hlavních globálních celosvětových center. Těmi jsou THE NEXEN univerCITY, centrální výzkumný institut v jihokorejském Soulu, výzkumná a vývojová centra v Evropě a v Severní Americe a konečně právě závod Nexen Tire Europe v Žatci. Tato továrna vyrobí 3 miliony pneumatik za rok a Nexen očekává, že roční výrobní kapacita vzroste do roku 2022 až na 11 milionů kusů.

„S otevřením továrny Nexen Tire Europe se plánujeme dále posouvat ve vývoji, výrobě i distribuci produktů uzpůsobených přímo pro evropský trh,“ říká k otevření žateckého závodu Travis Kang, generální ředitel Nexen Tire. „Díky dokončení našich čtyř globálních center může Nexen Tire nabídnout produkty vytvořené na míru zákazníkům po celém světě,“ dodává Kang.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru