Zeleň v Jirkově: Nový kruhový objezd budou zdobit květiny, upraví se i záhony na ostrůvcích u nádraží
Vznikající kruhový objezd v Nových Ervěnicích budou zdobit kvetoucí rostliny a okrasné keře stejně jako střed kruhového objezdu u Tesca (na snímku). Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Nově vznikající kruhový objezd v Nových Ervěnicích v Jirkově budou zdobit květiny a okrasné keře. Město chystá i úpravu záhonů na ostrůvcích u nádraží. Průběžně se seká tráva, pleje a na podzim se pak začnou upravovat stromy a keře.

Nový kruhový objezd v Nových Ervěnicích zkrášlí kvetoucí rostliny a okrasné keře. „Střed nového kruhového objezdu na podzim osázíme trvalkami i jednoletkami a bude tu i prostor pro umělecké dílo,“ řekl Václav Houdek, vedoucí provozu městské společnosti Onza, která se v Jirkově stará o zeleň.

Další akcí, kterou Onza ve spolupráci s městem chystá, je nová úprava záhonů na ostrůvcích u autobusového nádraží.

0307sekac

Společnost má městem schválený harmonogram péče o zeleň. Začala prořezávkami a následují seče. Od května do srpna také likviduje plevele, pleje záhony, provádí okopávky a zálivky.

V září začne s větší úpravou keřů a živých plotů. Až skončí vegetační klid, upraví či pokácí stromy, které ohrožují okolí. „Spoléháme i na všímavost občanů. Pokud na procházkách uvidí, že je někde nalomená větev nebo je nutné prořezat dřeviny, rádi to uděláme. Nejsme totiž schopni zkontrolovat úplně vše,“ dodal Houdek.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru