Kruhový objezd v Nových Ervěnicích zprovozní o měsíc později. Stavbu zdrželi plynaři
Současná výstavba nových chodníků a komunikace v Palackého ulici, která souvisí s budováním okružní křižovatky s ulicemi Dvořákova a Ervěnická. Foto: Vladimír Vacula
Chomutov

Jirkov - Stavbu kruhového objezdu v Nových Ervěnicích v Jirkově zdrželi plynaři. Objezd se tak pro motoristy otevře o měsíc později, než bylo původně naplánováno. Informovala o tom jirkovská radnice.

Rekonstrukci plynovodu měli plynaři zahájit 1. dubna, ale začali o měsíc později. O stejně dlouhou dobu se tak musely posunout zemní práce a výstavba části okružní křižovatky ulic Ervěnická, Palackého a Dvořákova. Nový kruhový objezd proto bude zprůjezdněný do 30. července, namísto původního termínu, jímž byl konec června.

Co se týče probíhající rekonstrukce Dvořákovy ulice, zbývající část stavby - úsek mezi benzinkou a vznikající okružní křižovatkou v Nových Ervěnicích - bude zprovozněna do 30. srpna.

S rekonstrukcí související oprava mostu přes Bílinu si totiž vyžádala jeho důkladnou hloubkovou prohlídku. Vzniklo podezření, že některé mostní části nejsou v odpovídajícím stavu. Následná diagnostika mostu však tyto obavy nepotvrdila. „Termín dokončení oprav se tak naštěstí výrazně neprodloužil,“ upozorňuje vedoucí odboru majetku města a útvaru investic jirkovské radnice Milan Reiner.

V daném úseku probíhají čtyři stavby najednou: rekonstrukce Dvořákovy ulice, oprava zmíněného mostu, vybudování cyklostezky pod silnicí a přeložka horkovodu. A všechny tyto stavby na sebe logicky navazují.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru