V kláštereckém zámeckém parku se rozlomil vzácný korkovník amurský
Rozlomený strom. Zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - V zámeckém parku v Klášterci nad Ohří se rozlomil vzácný strom - korkovník amurský. Strom byl dlouhodobě značně nestabilní. Ani bezpečností prořezávky a zpevňující obruče už nezabránily vylomení hlavní kosterní větve. Informovala o tom klášterecká radnice.

Odlomená větev stromu byla odborníky odříznuta, rána po ní začištěna. Druhá větev, přestože rovněž není v úplně dobrém stavu, byla zatím ponechána na místě. Vzhledem k tomu, že větev roste směrem do svahu, nikoli k cestě, není ohrožení návštěvníků parku tak velké.

Jelikož je strom ohrožen již dlouhodobě a jeho rozlomení se předpokládalo, byly na patě stromu ponechány výmladky, které by v budoucnu měly přirozeně vyrůst a korkovník nahradit.

Korkovník amurský je listnatý strom, který má aromatické listy i plody. Nachází se hlavně v Číně, Japonsku a Koreji. Rovněž zdobí zahrady a parky po celém světě. Jeho kůra se někdy využívá v bylinném léčitelství.

2006strom1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru