Muži nakupovali po celém Jirkově na cizí platební kartu. Našli ji v peněžence před restaurací
Ilustrační foto Zdroj:CC0
Chomutov

Jirkov – Po celém Jirkově nakupoval na cizí platební kartu 30letý muž z Kolína společně se svým 21letý komplicem z Jirkova. Ke kartě přišli zcela náhodou, starší z dvojice ji našel a neodevzdal.

Celý případ začal před jednou z jirkovských restaurací, kde 30letý muž našel na stole peněženku. Tu si ponechal, a kromě dokladů a finanční hotovosti v peněžence měl objevit i platební kartu. “Z ní pak společně s 21letým mužem z Jirkova podle všeho prováděli bezhotovostní platby v prodejnách po celém Jirkově,” sdělila policejní mluvčí Miroslava Glogovská s tím, že poškozené ženě, které karta patřila, tak měli způsobit škodu přibližně 14 tisíc korun.

Oba muži byli policií dopadeni a bylo jim sděleno podezření pro trestné činy neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a zatajení věci. S muži je vedeno zkrácené přípravné řízení a případ byl již předán na státní zastupitelství s návrhem na potrestání.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru