OBRAZEM: Hygienici zavřeli Čínské bistro v Chomutově. Našli tady 100 kilogramů neoznačeného masa!
V mrazicím zařízení ve skladu objevili hygienici velké množství syrového masa. Foto: 7x Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje
Chomutov

Chomutov - Pracovníci z Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje uzavřeli Čínské bistro v obchodním centru Chomutovka v Chomutově. Při vaření a zpracovávání potravin se tady zásadním způsobem porušovala hygienická pravidla, kontroloři v provozovně objevili i značné množství neoznačeného zmrazeného masa.

Kontrola z krajské hygienické stanice byla v Čínském bistru 14. února. Hygienici zjistili, že v provozovně není zásadním způsobem dodržována hygiena. Podlahy, stěny, ledničky i mrazáky byly silně znečištěny mastnotou, zbytky potraviny a byly značně opotřebované a poškozené.

V bistru nebyl dostatečný prostor pro úpravu potravin, docházelo taky ke křížení čistých a špinavých cest. Přitom mohlo dojít ke kontaminaci jídla a ohrožení zdraví strávníků.

1802bistro1

V prostorách za kuchyní byla k dispozici pouze jedna přípravna, kde se zpracovávalo syrové maso, zelenina a ukládala vařená rýže. V době kontroly byly potraviny a polotovary skladovány na chodbě na podlaze. Potraviny se v bistru uchovávaly při nevhodných teplotách.

V mrazicím zařízení ve skladu objevili hygienici navíc velké množství syrového masa (cca 100 kg) bez jakéhokoliv označení. Jednalo se o maso neznámého původu, u kterého nebylo možné určit datum spotřeby.

Hygienici Čínské bistro uzavřeli. Provozovateli bude uložena pokuta. Po odstranění závad musí písemně požádat o znovuotevření bistra.

1802bistro6

1802bistro4

1802bistro3

1802bistro2

1802bistro

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru