Chomutovský zoopark v číslech. Kolik ho loni navštívilo lidí? A kdy tady trhali rekordy?
Komentované krmení tuleňů. Tuleň Kašek si umí zaplácat o přídavek. Foto: Josef Dušek
Chomutov

Chomutov - Chomutovský zoopark zveřejnil několik zajímavých čísel ze statistiky loňské návštěvnosti. Na zdejší zvířata se v uplynulém roce přišlo podívat jen o něco méně návštěvníků než v roce 2017. Teplé jaro naopak lámalo rekordy.

Celkem si v roce 2018 udělalo výlet do chomutovského zooparku 217 511 lidí. Celoroční návštěvnost je tak přibližně stejná jako za rok 2017. Tehdy přišlo jen o pár stovek lidí více (219 177).

Na návštěvnosti se příznivě projevilo loňské teplé jaro. Duben byl druhý nejsilnější měsíc, kdy v zooparku napočítali 33 632 návštěvníků. Nejvíce lidí za celý rok přišlo v srpnu, a to 36 896.

Nejméně návštěvníků naopak chodí do zooparku pravidelně v prosinci. Důvodem je zcela jistě zima a předvánoční shon v podobě nakupování dárků a pečení cukroví. I přesto si sem skalní příznivci najdou cestu i o adventu. Letos jich přišlo 2 828.

A na závěr jedna statistická odchylka. V červnu do zooparku zavítalo více dětí (13 919) než dospělých (9 357). I to se dá ale nakonec vysvětlit. Ne že by dorazily hlavně početné rodiny, ale zřejmě se v tomto měsíci projevily na návštěvnosti předprázdninové školní výlety.
‍️

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru