VIDEO: Situace v horách se pomalu vrací do normálu. Ve Vejprtech kalamitní stav trvá, Boží Dar ho chce večer odvolat
Aktuální situace na Božím Daru. Zdroj: 2x foto město Boží Dar
Chomutov

Boží Dar – Situace v Krušných horách se pomalu vrací po vichřici a hustém sněžení do normálu. Informoval o tom ve středu dopoledne starosta Božího Daru. Ráno byla zprovozněna silnice I. třídy (I/25) do Jáchymova a přes hraniční přechod do Německa. Silnice II. třídy do Vejprt by mohla být zprovozněna do oběda. Město Boží Dar předpokládá, že ve středu večer odvolá kalamitní stav na svém území. Ve Vejprtech zatím kalamitní stav trvá, město je zasypané sněhem, silnice jsou ale průjezdné. 

Komunikace na Klínovec a parkování na vrcholu Klínovce by mohly být zprovozněny do středečního večera. Osady Myslivny, Ryžovna a Zlatý Kopec se zřejmě podaří, a to podle množství popadaných stromů, zpřístupnit též do středečního večera.

V samotném Božím Daru se uklízí komunikace. I ve středu se ale tady museli už od rána potýkat s neukázněnými řidiči. Ti opět začali najíždět do centra, kde nemají zajištěné parkování, a odstavuji svá vozidla kde je napadne. Radnice proto upozorňuje, že město Boží Dar bude k neukázněným řidičům přistupovat naprosto nekompromisně, neukázněné parkování je může stát až tisícikorunovou pokutu.

1601bozidar1

Nadále, až do odvolání, platí zákaz vstupu do městských lesů města Boží Dar a na běžecké trasy vedoucí lesními porosty na správním území města Boží Dar. Běžkaři tohoto zákazu ale nedbají. V minulých dnech tady na dva z nich málem spadl strom. Naštěstí jednomu běžkaři zlomil jen lyže.

Od středy jsou na Božím Daru všechny lyžařské vleky v provozu, a to vždy od 9 do 16 hodin. V provozu je též jeden lyžařský vlek na Neklidu, a to výjimečně pouze do 15 hodin. V omezeném provozu jezdí i vleky na Klínovci.

Kalamitní stav ve Vejprtech

Ve Vejprtech kalamitní stav nadále trvá. Město je zasypané sněhem, silnice jsou ale průjezdné, i když kvůli haldám nahrnutého sněhu zúžené. Nadále se do hor nemusí dostat všechny autobusové linky, proto by lidé měli sledovat aktuální stav na webových stránkách Ústeckého kraje (www.kr-ustecky.cz/doprava-usteckeho-kraje.asp) a na facebooku Dopravy Ústeckého kraje. Město zveřejnilo na svém facebooku i video, aby lidé, kteří se do Vejprt vypraví, věděli, do čeho jedou. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru