Chomutov vyhlásil dotační programy pro aktivity občanů, vyčlenil na to 44 milionů
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Město Chomutov vyhlásilo nové dotační programy na podporu projektů svých občanů a místních zájmových sdružení v oblasti kultury, sportu, sociálních věcí a ochrany životního prostředí. Chce tím pomoci místním občanům v jejich vlastní iniciativě. Vyčlenilo si na to 44,4 milionu korun.

„Díky dotacím, které poskytujeme z městského rozpočtu, vzniká spousta zajímavých projektů a to převážně pro děti. V loňském roce jsme prostřednictvím dotací pomohli například k uskutečnění příměstského tábora i pro školkové děti,“ řekl primátor statutárního města Chomutova Marek Hrabáč.

O poskytování finančních prostředků z rozpočtu města lze požádat od 1. ledna a to pouze elektronicky. Potřebné formuláře jsou dostupné ke stažení na webu města. Mezi posuzovanými aspekty přijatých žádostí o poskytnutí dotace bude míra zapojení mládeže, seniorů a rodin s dětmi do plánovaných aktivit. „V jednotlivých programech je vždy stanoven mezní termín pro podání žádosti, ten nejbližší je už 31. ledna, a minimální míra finanční spoluúčasti, kterou je žadatel povinen dodržet,“ doplnil vedoucí odboru ekonomiky Jan Mareš.

O dotační příspěvek je možné zažádat na oživení veřejného prostoru, na podporu kreativity a komunitního rozvoje, na aktivity spojené s popularizací místní historie nebo na projekty v sociální oblasti a v oblasti výchovy a vzdělávání. Dále je možné žádat na celoroční činnost sportovních klubů a volnočasové aktivity dětí a mládeže nebo na jednotlivé sportovní projekty či podporu talentované mládeže. Otevřen je rovněž dotační titul na opravy nemovitostí v městské památkové zóně.

AUTOR: Denisa Špeilová

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru