Kratší a jednodušší. Zoopark změnil svůj název
Ilustrační fotografie brány s novým logem. Foto: František Kremer.
Chomutov

Chomutov - Chomutovský zoopark změnil po zhruba třicet letech svůj oficiální název. Zmizelo z něj přízvisko „podkrušnohorský“, nově je jednoduše Zoopark Chomutov.

Nový název je součástí změn, které zoopark odstartoval v létě představením nového loga a vizuálu. A jak podotýká jeho ředitelka Věra Fryčová, jde o logický krok. „Předchozí název v oficiální podobě lidé beztak nepoužívali, všichni o nás mluví prostě jako o zooparku. Proto jsme se rozhodli název zkrátit a zjednodušit,“ vysvětluje. Navíc tuto zkrácenou formu měl zoopark povoleno používat už několik let v rámci mezinárodních styků.

Součástí oficiálního názvu je také zkratka p.o., která značí, že jde o příspěvkovou organizaci města. Změnu posvětili na svém posledním zasedání chomutovští zastupitelé a platí od 21. prosince 2018.

V historii chomutovského zooparku to není první změna názvu. Mezi lidmi ještě často přežívá úplně první označení - Lesopark Chomutov. Naopak málokdo si vybaví pozdější socialistické pojmenování Podkrušnohorský park kultury a oddechu. Od konce osmdesátých let minulého století pak areál nesl název Podkrušnohorský zoopark Chomutov.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru