Ajax je jedním z pejsků z jirkovského útulku, který vloni našel domov  u nových majitelů. Zdroj: město Jirkov
Ajax je jedním z pejsků z jirkovského útulku, který vloni našel domov u nových majitelů. Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Přes sto dvacet psů skončilo během loňského roku v psím útulku v Novém Březenci. Zhruba stejný počet jich ale pracovníci útulku předali novým či stávajícím majitelům.

Dvaačtyřicet psů se jen zatoulalo, takže si pro ně jejich majitelé přišli. Osmasedmdesát pejsků ale našlo úplně nové páníčky. „Častěji si lidé berou menší psy, větší hafani nám v útulku zůstávají déle,“ dodává k tomu Marek Halounek, který útulek provozuje již devatenáct let. Loni svou pozici znovu obhájil ve vypsaném výběrovém řízení. Město na provoz útulku přispívá přes 67 tisíc měsíčně.

V útulku se nestarají jen o psy a kočky, loni tu ošetřovali třeba i dvě morčata a dva králíky, které kdosi našel opuštěné venku a do útulku přinesl.

Útulek je rozdělen na jirkovskou a kadaňskou část, přičemž každé město využívá dvanáct kotců. Kapacita každé části je zhruba 20 až 25 psů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru