Kadaň - Dvě hodiny po půlnoci vyjížděli kadaňští hasiči zachraňovat člověka bez domova.

0101pacient

Nakládání nosítek s pacientem. Foto: Hasiči Královského města Kadaň

V mrazivém počasí vyjížděli do terénu s terénním vozítkem, pomocí kterého člověka se zdravotními obtížemi přepravovali.  K transportu jsme použili čtyřkolku s vlečkou. A dále sanitkou do Nemocnice s poliklinikou Kadaň. Zde jsme pomohli s přeložením," uvedli Hasiči Královského města Kadaň na svém facebooku a pacientovi popřáli uzdravení.

Hasiči měli pernou noc

V prvních šesti hodinách nového roku zasahovaly jednotky hasičů v celé republice u celkem 150 mimořádných událostí, z čehož bylo 95 požárů. Oheň nejvíce zaměstnal hasiče v Ústeckém kraji (14 požárů), Moravskoslezském kraji (13 požárů) a v Praze (13 požárů).  Nejméně často požární sirény zazněly v Kraji Vysočina (1 požár).

"Příčinou požárů byla ve většině případů lidská neopatrnost a nedbalost při manipulaci se zábavní pyrotechnikou. Za prvních šest hodin nového roku požáry napáchaly škodu v hodnotě 371 800 Kč, naštěstí při nich nebyl nikdo zraněn," uvedla Nicole Zaoralová, mluvčí Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru