Chomutovsko - Téměř 70 tun odpadu svezly technické služby při mimořádných svozech o vánočních svátcích. “Mimořádné svozy jsme letos pořádali o Štědrý den a o první svátek vánoční. Od druhého svátku již svoz probíhal podle běžného harmonogramu,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

0201popelari

O Štědrý den vyjelo do ulic sedm popelářských aut, na první svátek vánoční šest. Foto: technické služby

Mimořádný svoz se týkal komunálního odpadu, papíru a velkoobjemového odpadu. “V sobotu o Štědrý den do ulic vyjelo sedm aut, v neděli šest. Celkem jsme svezli necelých 67 tun odpadu,” uvedl mistr svozu odpadu Daniel Hurník.

Více odpadu svezli pracovníci firmy v sobotu. Komunálního odpadu bylo přes 27 tun, papíru přes 6 tun a 2,5 tuny odpadu z velkoobjemových kontejnerů. O den později klesl počet tun svezeného komunálního odpadu na necelých 25 tun, papíru na 3,4 tuny a velkoobjemového odpadu na 2 tuny.

Produkce odpadu o vánočních svátcích je každoročně zhruba o 15 procent vyšší v porovnání s běžným svozovým dnem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru