Jirkov – V Kostelní ulici v Jirkově začal v pondělí 12. prosince tradiční Charitativní advent. Jde o dvoudenní trh, na němž jsou k dostání výrobky místních dětí i dospělých. Výtěžek půjde do sbírky Jirkov handicapovaným, z níž se pořídí elektrický vozík pro postiženého Stanislava Hrzinu. Pokud nějaké peníze zbudou, koupí se další kompenzační pomůcky pro místní handicapované děti.

1212charitativnitrhy

Trh je otevřený od desíti dopoledne do pěti večer. Součástí je též kulturní program. Zdroj: MěÚ/Josef Dušek

Školy, školky, domov dětí a mládeže či senioři z domova důchodců - všichni v posledních týdnech vyráběli nejrůznější ozdoby, dekorace, šperky či hračky, které se na trhu budou prodávat. Jirkováci bývají velice štědří, loni se podařilo vybrat rekordní částku - 151 tisíc korun.

Trh bude otevřený po oba dny - pondělí, úterý - vždy od dopoledních desíti hodin, zavírat bude až v pět večer. „Dopoledne chodí nakupovat hlavně školy, mezi kterými je taková nepsaná soutěž o to, komu se podaří utržit ve stánku nejvíc peněz,“ prozradil ředitel spolupořádajícího KVIZu Bedřich Fryč.

Odpoledne nakupování oživí kulturní program, opět hlavně v podání místních dětí. Na pódiu budou zpívat, recitovat či tančit.

1212charitativnitrhy1

Perníkový řetěz a třímetrová vánočka

V pondělí program zahájil průvod prvňáčků ze ZŠ Budovatelů, kteří nesli řetěz z perníčků. Z něho pak starší děti pamlsky odstřihávaly a prodávaly. V úterý kulturní část otevřou školáci z Městského gymnázia a ZŠ Jirkov, kteří přinesou třímetrovou vánočku od školních kuchařek. I ta se bude prodávat. „Je to vánočka se vším všudy, jsou v ní rozinky, kandované ovoce, mandle...,“ láká vedoucí školní jídelny Irena Koutná.

Útočník Pirátů se stane prodavačem

Ani letos Jirkovský charitativní advent nepřijde o zajímavého hosta. Bude jím útočník chomutovských Pirátů David Kämpf. Nejen že je Jirkovák a nedávno se dostal až do reprezentace, David je navíc absolventem místního gymnázia. V úterý od 16 hodin proto bude prodávat právě v jejich stánku, můžete si přijít také pro jeho podpis.

Do Jirkovského charitativního adventu se každý rok zapojují desítky dobrovolníků na stáncích, stovky účinkujících a další stovky kupujících. Akce se tím řadí mezi největší charitativní projekty v regionu.

Kdo bude na Charitativním adventu prodávat

Pondělí: ZŠ Budovatelů, DD Vysoká Pec, DDM Paraplíčko, mateřské školy, Městské gymnázium a ZŠ Jirkov, MěÚSS Jirkov, Mlýnský spolek
Úterý: ZŠ Nerudova, ZUŠ Jirkov, DD Vysoká Pec, DDM Paraplíčko, mateřské školy, Městské gymnázium a ZŠ Jirkov, MěÚSS Jirkov

Kdo bude na Charitativním adventu vystupovat

Pondělí: 14.30 ZŠ Budovatelů (řetěz z perníčků), 15.00 ZŠ Studentská, 15.30 DDM Paraplíčko, 16.00 ZŠ Budovatelů, 16.30 DD Vysoká Pec
Úterý: 14.30 Městské gymnázium a ZŠ Jirkov (vánočka), 15.00 MŠ Jirkov, 15.30 Městské gymnázium a ZŠ Jirkov, 16.00 ZUŠ Jirkov, 16.30 ZŠ Nerudova

Kam půjde výtěžek

Celý výtěžek z charitativního adventu půjde do veřejné sbírky Jirkov handicapovaným. Ta navazuje na sbírku Cesta proti bolesti, které vypršela platnost v létě. Radnice proto založila sbírku novou. Je do ní možné přispívat až do konce roku. Číslo transparentního účtu je 115-2858100247/0100, v informačním centru je také kasička na dary v hotovosti. Z Cesty proti bolesti se od nového roku stane nadační fond.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru