Malé severočeské derby o první body! Piráti vyzvou liberecké Bílé Tygry
Ilustrační foto: Jan Pidrman
Chomutov

Chomutov - Piráti mají za sebou první dva zápasy nového ročníku Tipsport extraligy, v nichž nebodovali. Poprvé v novodobé historii mezi tuzemskou elitou tak bude mužstvo čekat na výhru minimálně do třetího kola.

V něm svěřenci Vladimíra Růžičky přivítají na ledě domovské ROCKNET ARÉNY Bílé Tygry z Liberce. Náboj malému derby dodává fakt, že u obou týmů svítí na bodovém kontě nula. Duel třetího kola začne v pátek 21. září tradičně v 17 hodin a 30 minut.

Bohumil Jank na čele Radegast indexu

Když do Chomutova přicházel, sliboval si od něj hlavní trenér především důraz před brankou a dobrou defenzivu. Přestože Piráti v úvodních dvou kolech prohráli, Bohumil Jank má jako jediný v týmu bilanci účasti na ledě +2 a přidává i nadstavbu. Šestadvacetiletý rodák z Milevska zatím zblokoval pět střel soupeřů, což je společně s Dávidem Skokanem nejvíc v týmu, a stejně jako Vladimír Růžička rozdal čtyři hity.

Tyto tři statistiky se spojují do jedné, která hledá nejobětavějšího hráče nejvyšší soutěže. V rámci Radegast index tedy odchovanec jihočeského hokeje zatím nastřádal jedenáct kladných bodů a patří mu díky tomu dělené první místo. Totožnou bilanci si v úvodních dvou kolech připsali také další dva obránci – zlínský Jakub Ferenc a vítkovický Jan Výtisk. Bude Bohumil Jank i potřetí za sebou nejlepším Pirátem utkání v rámci Radegast indexu? Uvidíme v pátek.

Prodlouží Piráti liberecké čekání na gól?

Jakkoliv se to může zdát nečekané, Liberec nemá jen nula bodů. Bílí Tygři v novém ročníku Tipsport extraligy dokonce ještě ani neskórovali. Přitom mají v kádru kanonýry, jakými jsou Marek Kvapil nebo nejlepší týmový střelec přípravy a slovenský reprezentant Libor Hudáček, který se před startem základní části trefil sedmkrát. Třikrát se tak stalo ve dvou duelech do sítě Pirátů, proti nimž dvakrát skórovali Petr Jelínek s Jakubem Valským a jednou mířil přesně Lukáš Krenželok.

Pokud by se Pirátům povedlo udržet na uzdě všechny liberecké střelce, připsali by si s Bílými Tygry třetí extraligové čisté konto. Poprvé Chomutov neinkasoval ve 24. kole sezóny 2013/2014, kdy debutoval v pirátské brance Martin Růžička, podruhé vymazal liberecké nájezdníky Ján Laco ve třetím semifinále Generali play-off na jaře 2017. Přidají se tentokrát Štěpán Lukeš nebo Aleš Stezka?

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru