OBRAZEM: Lidé nosí svíčky a květiny k pomníčku Martina Marcina v Chomutově
Pietní místo u kostela v centru Chomutova. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Chomutov - Rodina vojáka Martina Marcina, který v minulých dnech zahynul v Afghanistánu, projevila přání zřídit v Chomutově pietní místo, kam by bylo možné položit květinu nebo zapálit svíčku. V kostele sv. Ignáce tak vzniklo místo tiché vzpomínky na člena Armády ČR.

Martin Marcin se narodil v roce 1982 v Přečáplech u Chomutova. Dětství strávil v Jirkově, chodil tam na základní školu. Studoval v Litvínově na Schole Humanitas. Pohřeb bude mít v úterý v Chomutově.

Tři čeští vojáci, rotný Martin Marcin (1982), desátník Kamil Beneš (1990) a desátník Patrik Štěpánek (1993), utrpěli smrtelná zranění při útoku sebevražedného atentátníka v okolí základny Bagrám v afghánské provincii Parwan. K útoku došlo 5. srpna 2018 okolo 3.50 hodin našeho času při patrole v okolí základny Bagrám.

Další tři členové patroly, jeden americký a dva afghánští vojáci, byli těžce zraněni.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru