VIDEO: Skoro jako u moře! Ubývající voda na Nechranicích odkrývá velké pláže
Vodní nádrž Nechranice, sobota 11. srpna. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Nechranice – Chcete zažít alespoň trochu iluzi šplouchání vln jako u moře? Zajeďte si na Nechranice.

Sobotní vítr hnal na severní břeh vodní nádrže slušné vlny. Ty se převalují přes stále větší a větší pláž. Na té chybí snad už jen jemný písek. Za to se zde budete brouzdat měkkými jílovitými kaménky.

Suché plochy kolem nádrže budou ještě přibývat. Vodohospodáři Nechranice stále upouštějí. Manipulace jsou připravené tak, aby byla hladina ke dni 5. září 2018 zaklesnutá na kótě 262,50 m n. m. To je o tři metry níže, než bylo v polovině prázdnin. Takto sníženou hladinu bude státní podnik Povodí Ohře udržovat až do konce listopadu 2018.

Hladinu potřebují snížit kvůli o zahájení bouracích prací na návodní straně pilířů bezpečnostního přelivu, dále je nutné provést opravy spár návodního betonového opevnění hráze a kvůli dokončení záchranného archeologického výzkumu.

A jak je to s koupáním? U hráze je voda stále vhodná ke koupání. Ze strany od tušimické elektrárny ale již pozor. Hygienici zde zjistili vyšší množství sinic. Po koupání se doporučuje čistá sprcha.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=0uj6VqoIlos

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru