OBRAZEM: Chomutovská nemocnice se zdatně rozvíjí, modernizací prošlo několik důležitých oddělení
Chomutovská nemocnice se v rámci Krajské zdravotní rozvíjí. Foto: kzcr
Chomutov

Chomutov - Krajská zdravotní po nástupu nového představenstva v čele s Ing. Jiřím Novákem v roce 2014, přistoupila k cílevědomé a systematické obnově areálů svých pěti nemocnic a modernizaci přístrojové techniky.

Výsledky snah současného vedení Krajské zdravotní, a. s., dostát vytyčeným úkolům tak v posledních letech oceňují pacienti, ale i samotní zaměstnanci chomutovské nemocnice. Výsledky jsou totiž vidět. Uskutečnit všechny nemalé plány by bylo jen velmi obtížné bez dlouhodobé masivní finanční investiční podpory Ústeckého kraje, jediného akcionáře společnosti Krajská zdravotní, a s důsledným využíváním dotačních titulů. Proto se podařilo v chomutovské nemocnici uskutečnit velké množství veřejných zakázek, jejichž realizace umožňuje další rozvoj oddělení, zdravotnických pracovišť a provozů.

Modernizací prošlo v roce 2015 onkologické oddělení Nemocnice Chomutov, o. z., když celkové investice zde přesáhly 172 milionů korun. Pořízeny pro něj byly dva lineární urychlovače, analgetický rentgenový přístroj a rentgenový simulátor, vše za 171 milionů Kč, rekonstrukční a stavební práce stály 962 tisíc Kč a téměř 300 tisíc Kč činily další náklady, především na vybavení novým inventářem. Navíc se nyní buduje onkologický stacionář, který bude pacientům k dispozici již letos na podzim. Cena díla dle veřejné zakázky bude bezmála 9,4 milionu Kč.

1008kzcr3

V letech 2016 a 2018, ve dvou etapách, byla dokončena modernizace důležitého oddělení nukleární medicíny, kdy zde byla v I. etapě vybudována také laboratoř na přípravu radiofarmak. Pořízen byl přístroj Hybridní systém SPECT/CT za téměř 14 milionů Kč. Investice do nukleární medicíny chomutovské nemocnice přesáhly v I. etapě 25 milionů korun. V rámci II. etapy modernizace oddělení, která bezprostředně na I. etapu navazovala, došlo k vytvoření zázemí pro další diagnostické přístroje, mezi nimi SPECT GE DISCOVERY pořízený za 11 milionů Kč, investice pro stavební část dosáhla částky 6,8 milionu Kč. Bezmála 18 milionů korun tedy stála II. etapa.

Celkem v obou etapách bylo investováno do nukleární medicíny v Nemocnici Chomutov, o. z., bezmála 43 milionů Kč – 18 milionů Kč na stavební práce a téměř 25 milionů na přístrojovou techniku. Výsledkem je nejmodernější pracoviště nukleární medicíny v České republice.

Obnovou a rozšířením prošlo další důležité zdravotnické pracoviště v chomutovské nemocnici – mamodiagnostické centrum při zdejším radiodiagnostickém oddělení. Stavební úpravy centra a nákup druhého mamografu v roce 2017 vyšly Krajskou zdravotní, a. s., na 12 milionů Kč. Na pořízení mamografu v hodnotě 3,69 milionu Kč získala dotaci ze státního rozpočtu – od Ministerstva zdravotnictví České republiky - ve výši 2,95 milionu Kč.

1008kzcr4

V únoru tohoto roku bylo v chomutovské nemocnici představeno 10 nových sanitních vozidel pro zdravotnickou dopravní službu Krajské zdravotní.

Aktuálně Krajská zdravotní, a. s., dokončila v chomutovské nemocnici nové pracoviště magnetické rezonance. Stavební práce na prostorách na umístění tohoto vysoce specializovaného přístroje vyšly na 10,5 milionu Kč. Samotná magnetická rezonance 1,5 T se zaměřením také na onkologii a mamocentrum byla pořízena za bezmála 33 milionů korun. Magnetická rezonance v Chomutově je po Ústí nad Labem a Teplicích v pořadí třetím pracovištěm s tímto zaměřením v rámci Krajské zdravotní, a. s., a čtvrtým v Ústeckém kraji.

Krajská zdravotní, a. s., také připravila do užívání nový stravovací provoz v budově C chomutovské nemocnice, který zajistí více než 200 obědů denně pro zaměstnance a téměř 300 obědů pro pacienty, v obdobném množství i snídaně a večeře. Celková investice činí 52,6 milionu Kč, z čehož cena stavební části dle veřejné zakázky je 35,7 milionu Kč, technologické vybavení provozu dle veřejné zakázky vyšlo na 16,9 milionu Kč.

1008kzcr2

Kromě zmíněných investic se každoročně realizují v nemocnici v souladu s filozofií současného vedení Krajské zdravotní, a. s., další v řádech milionů korun, které však přispívají ke zlepšení prostředí pro pacienty a zaměstnance. Rozhodně tedy musíme odmítnout tvrzení, že Krajská zdravotní, a. s., na svou nemocnici v Chomutově nemyslí.

Nyní právě zde Krajská zdravotní, a. s., připravuje realizaci dosud největší investice v chomutovském nemocničním areálu, kterou bude s předpokládanými náklady v celkové výši 300 milionů korun vybudování nového pavilonu pro urgentní příjem, centrální operační sály a jednotky intenzivní péče.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru