Ilustrační foto
Chomutov

ČR – Od 1. září 2024 je dle zákona 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší zakázáno provozovat v rodinných domech, bytových domech a stavbách pro rodinnou rekreaci spalovací zařízení horší než 3. třídy (včetně spalovacích zařízení vlastní výroby). V ostatních budovách platí tento zákaz již od 1. září 2022.

Zda právě vaše zařízení vyhovuje a budete ho smět dále používat, zjistíte při povinné pravidelné tříleté kontrole technického stavu a provozu tohoto zařízení (jedná se o kotle na tuhá paliva a topidla na tuhá paliva s výměníkem). Kontrolu vám provede technik proškolený výrobcem vašeho zařízení, kterého si můžete vyhledat zde: https://ipo.mzp.cz/ a pomocí zde uvedených kontaktů si kontrolu objednat.

Pokud vlastníte zařízení, které vyměnit musíte (kotel 1. nebo 2. emisní třídy) nebo jej chcete vyměnit za modernější a ekologičtější, sledujte možnosti v rámci dotačních programů: 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru