Pod dálnicí, kde museli zbourat úplně nový most, roste i tento zvláštní nízký tunel. Víme, na co bude
Příprava biokoridoru pod budoucí dálnicí. Foto: Michal Hrdlička
Chomutov

Postoloprty - Jistě si říkáte, co vzniká za tunel pod dálnicí D7 z Chomutova přes Postoloprty na Prahu u obce Seménkovice. Přinášíme vysvětlení Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Jak nám sdělil tiskový mluvčí ŘSD Jan Studecký, jedná se o stavbu biokoridoru na migrační trase, která je mezi obcemi Seletice-Rvenice a v dřívějšku zde docházelo k častým srážkám vozidel se zvěří.

Touto trasou migrují především srnci a prasata, ale obecně lze tuto trasu brát i pro ostatní zvěř. Díky stavbě biokoridoru se předchází podobným srážkám a zvěř může bezpečně procházet tímto tunelem.

Nově stavěný úsek dálnice D7 od Bitozevsi po Postoloprty se dostal do pozornosti médií letos v dubnu. Zbrusu nový silniční most, který byl součástí probíhající stavby dálnice a obchvatu Postoloprt, avšak ještě nebyl dokončen, stejně jako celá dopravní stavba, museli dělníci a stroje začít bourat. Důvodem byla chyba mostní konstrukce, kterou kontroloři zjistili až v době, kdy už objekt stál.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru